Sitruunakakku

Sitruuna tuo raikkautta niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Jos olet etsinyt täydellistä sitruunakakun ohjetta, tässä sinulle juuri sellainen!

Kakku, vähän rapealla sitruunamehu/sokeri pinnalla vie kielen saman tien mennessään, mutta toimii myös erinomaisesti täytekakun pohjana…voit täyttää ja kuorruttaa kakun haluamallasi tavalla…Anna mielikuvituksesi lentää!

Sitruunakakku

6 hengelle

170g voita sulatettuna
170 g vehnäjauhoja
11/2 tl leivinjauhetta
suolaa
2 luomu kananmunaa
170 g sokeria
1 luomu sitruunan kuori raastettuna ja mehu

Valmiin kakun päälle:
50 g sokeria
1 sitruunan mehu

Kuumenna uuni 180 C. Öljyä vuoka kevyesti. Leikkaa erilliset palat leivinpaperista vuoan pohjalle ja reunoihin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi n. 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sulatettu voi, sitruunankuori, sitruunanmehu ja kääntele jauhot varovasti taikinaan. Paista uunissa 30 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Ota kakku uunista, tee kuuman kakun pintaan reikiä cocktailtikulla ja kaada kuorrute tasaisesti kakun pintaan. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja laita tarjoille.

Vinkki! Jos haluat koristella kakun sitruunan ohuilla viipaleilla, laita pieneen kasariin yhden sitruunan ohuet viipaleet, 150g sokeria, 80 ml vettä. Keitä matalassa lämmössä viisi minuuttia. Lisää yhden sitruunan mehu ja anna seistä kymmenen minuuttia. Käytä sitruunan viipaleet kakun koristeluun ja tee jäljellä olevasta nesteestä ja kivennäisvedestä ihanan sitruunalimonaadin!

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp