top of page
Search

Perinteinen pestoVihreä vanhanajan pesto

4-6 annosta

oliiviöljyä hyppysellinen karkea suolaa

iso nippu basilikaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl pinjansiemeniä

2 rkl parmesaania

(nämähän ovat noin-mittoja ja oman maun mukaan voi lisäillä sopivasti sitä ja tätä, mutta näillä mitoilla pääsee alkuun. Katso myös vinkit reseptin lopusta...)

Kuori valkosipulit, ja survo valkosipulinkynnet morttelissa suolan ja öljyn kanssa hienoksi maitomaiseksi massaksi. Lisää pinjansiemeniä joukkoon vähitellen, kunnes massa on kiinteää. Napsi mukaan basilikan lehtiä, ja lisää mukaan vähitellen mortteliin, huhmareella työstäen. Lisää oliiviöljyä seoksen sakeutuessa, kunnes pesto on väriltään voimakkaan vihreää ja koostumukseltaan juoksevaa. Raasta parmesaani ja sekoita pestoon.

Vinkkejä;

Basilikan lehdet on työstettävä hienoksi silpuksi. Pestosta tulee sitä pehmeämpi ja miedompi, mitä enemmän siinä on pinjansiemeniä, ja sitä voimakkaamman makuinen, mitä enemmän mukana on valkosipulia. Valkosipuli saa toki maistua läpi. Tarkista maku välillä.


Iso kattilallinen pastaa, mielellään vaikkapa trofiettea, jos olette sellaisesta pastasta kuulleet? Käy tähän ihan spaghettikin.... Ja nauttimaan!


Käytä pestoa myös näin:

Keitä perunat, poista kuoret ja leikkaa sopivan kokoisiksi. Sekoita joukkoon pestoa ja halutessasi ohueksi leikattuna punasipulia.

Buon appetito!

Abbracci,

Cristina

Comments


bottom of page