top of page
Search

Italialainen perunasalaatti

Hyvin arkinen lisuke jota äitini teki usein, varsinkin jos olimme viettäneet päivän rannalla. Peruunasalaatin voi tehdä etukäteen, maut vaan paranevat ja syventyvät.

Äitini lisäsi perunasalaattiin oliiveja, koska rakastin niitä ja edelleen minulla on aina kaapissa muutama purkkia hyviä, miedon makuisia oliiveja, joita on säilötty vedessä ja suolassa.


Tarvitset:

½ kg perunoita 1 sipuli 1 valkosipuli kourallinen kapriksia muutama oliivi puolikkaan sitruunan mehu laadukasta oliiviöljyä

1 tl valkoviinietiikka tuoretta basilikaa

tuoretta lehtipersiljaa


Keitä vettä isossa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää perunat ja suola. Keitä perunat kypsiksi mutta ei ylikypsiksi. Kuori perunat kuumina, silloin kuori irtoaa helposti. Mikäli käytät varhaisperunoita, niin voit jättää perunat kuorimatta. Kuori valkosipuli ja hiero sillä perunasalaatin tarjoiluastia. Kuutioi perunat samankokoisiksi palasiksi. Viipaloi sipuli. Pilko kaprikset pieniksi. Sekoita sipulit ja kaprikset perunoiden joukkoon. Lisää oliivit, sekä suolaa ja pippuria. Purista päälle sitruunan mehu ja lisää oliiviöljyä. Leikkaa muutama basilikan ja lehtipersiljan lehti pieneksi ja lisää salaatin päälle. Sekoita ja tarjoile.


Buon appetito!

Cri

bottom of page