Appelsiinikakku

Aurinkoa appelsiinikakusta!

Isoäitini Adele oli todella aurinkoinen ihminen. Hänen kauttaan sain paljon keittiöpuolen oppeja. Hänellä oli tapana tehdä appelsiinikakku punaisista Sisilialaisista appelsiineista. Arancia rossa di Sicilia, maukkaita ja upean eri punaisen sävyisiä appelsiinejä, jotka sopivat täydellisesti kakun koristeluun.

Suomessa löydämme samankaltaisia appelsiineja kevättalvella. Unikonsiemenet, semi di papavero, tekevät kakusta mukavan rapsakan ja ovat terveellisiä, ne sisältävät mm. antioksidantteja, B-vitamiineja, magnesiumia ja sinkkiä. 

Kakun voi tehdä edellisenä päivänä, jolloin se mehevöityy entisestään. 

Appelsiinikakku

Ainekset:
2 appelsiinia (kuori ja mehu)
30 g unikonsiemeniä
100 ml maitoa
200 g huoneenlämpöistä voita
175 g sokeria
3 munaa
300 g jauhoja
1/tl leivinjauhetta

Karamellisoidut appelsiinit
125 g sokeria
2 viipaloitua veriappelsiinia
liraus Amarettoa

Kuorrutus
100 g sokeria
appelsiinimehua

Karamellisointi
Levitä sokeri pannulle tasaisesti ja kuumenna kunnes sokeri alkaa sulamaan ja muuttuu kullanväriseksi. Lisää sitten puolet appelsiinimehusta sekä Amaretto pannulle. Kun neste on sekoittunut tasaiseksi, lisää pannulle appelsiinin viipaleita ja kuumenna varovasti noin 5 minuuttia (kunnes viipaleet pehmenevät hieman).

Vaihe 2
Lämmitä uuni 160 ° C asteiseksi. Sekoita unikonsiemenet ja maito kulhoon. Sekoita voi, appelsiininkuori ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkea. Vatkaa munat ja sekoita seos varovasti joukkoon. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon unikonsiemen-maitoseos. Sekoita huolellisesti. Lusikoi 2/3 osaa taikinaa voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan.

Lisää kerros karamellisoituja appelsiinin viipaleita ja lisää lopuksi vielä loput taikinasta.
Paista 55-60 minuuttia.

Vaihe 3
Sekoita sokeri ja loput appelsiinimehusta. Lisää joukkoon karamellisoidut appelsiinit mutta älä liota niitä seoksessa pitkään.
Kaada appelsiiniviipaleet kuuman kakun päälle, kun kakku on vielä vuoassa. Anna kakun jäätyä kunnolla ja vasta sitten poista se vuoasta.

Abbracci,
Cristina


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp