top of page
Search

Rapeat kanafileet ja caesar kastike

Jos käy niin onnekkaasti, että ovikello soi ja lapset puolisoineen tulevat yllättäen kylään, pitää nopeasti keksiä jotakin hyvää tarjoiltavaa. Otan sen verran rennommin nykyään, kun olemme Rolfin kanssa kahdestaan. Kolmen ruokalajin menu on arkipäivänä harvinaisuus, pastaruoat ja salaatit toimivat tällöin hyvin. Cacio e pepe on ehdoton suosikki! Otamme nuoret mukaan ruoanlaittoon ja samalla kysellään kuulumisia.

Tällä kertaa Saga teki salaatin, Alec pyöräytti Caesar-kastikkeen, Rolf teki perunamuusin puikula perunoista ja minä leivitin ja friteerasin kanan sisäfilepaloja. Alessia kattasi pöydän ja Otto valitsi viinin. Tunnin kuluttua istuttiin ruokapöydässä ja puheensorina oli aikamoinen, kun ehdittiin jo lämmittelemään ruokaa tehdessä!

Takan lämmön ja useamman kynttilän valossa nautittiin toistemme seurasta ja hyvästä arkiruoasta 😊



Friteeratut kananpalat neljälle

400 g kananfileitä, leikattu 5 cm paloiksi 2 kananmunaa 2,5 dl mantelijauhoa 1,5 dl raastettu parmesaania (raastaa itse, se on aivan eri makuinen kuin kaupan valmiiksi raastettu parmesaania) 1 tl valkosipulijauhe 1 tl sipulijauhe 1 rkl seesamin siemeniä 1 tl kuivatut yrtit (esim. provencen sekoitus jossa timjamia, oreganoa, basilikaa) 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria myllystä


Sekoita kaikki aineet kulhossa paitsi kananmunat

Toisessa kulhossa riko kananmunat ja sekoita haarukalla


Kasta fileepalat ensiksi kananmunaan ja sitten jauhoseokseen. Laita ne lautaselle odottamaan.


Lämmitä uuni 160 asteeseen.


Lämmitä friteerausöljyä 170 -180 C korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista kananfileet 2-3 minuuttia.


Laita valmiiksi friteeratut palat ritilän päälle, jossa uunipelti alla. Pidä lämpimässä uunissa niin kauan, että kaikki palat ovat paistuneet.





Perunamuusi


1 kg Puikolaperunoita suolaa voita 1 dl perunan keitinvettä tai maitoa


Pese hyvin perunat ja keitä kuorineen suolatussa vedessä kunnes ovat kypsiä. Ota keitinvettä sivuun tai lämmitä maitoa.

Perunaprässillä saat tehtyä vaivattomasti samettisen soseen, voit puristaa perunat kuorineen, tyhjennä välillä prässin kuppiosan. Sekoita joukkoon voita. Rolf ei kerro minulle kuinka paljon hän sitä laittaa. Lapset kehuvat sen olevan maailman paras perunamuusia 😊 eli sitä on enemmän kuin mitä kehtaisi ohjeeseen kirjoittaa.

Lisää neste ja sekoita. Maista tarvitseeko lisätä suolaa.

Caesar kastike, ihan paras!


2,5 dl majoneesia (ihan tavallinen, ei kevyt versio)

2,5 dl parmesaania (raastaa itse, se on aivan eri makuinen kuin kaupan valmiiksi raastettu parmesaania) 1-1,5 dl oliiviöljyä 4 anjovista 1 rkl sinappia 1 tl agave siirappia tai hunajaa

1 rkl omena viinietiikkaa 1 valkosipulin kynsi

Puolen sitruunan mehua suolaa pippuria (1 rkl vettä tarvittaessa)

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita kunnes sopivan juoksevaa.


Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Vihersalaattia


Vihreää ja punaisen sävyistä salaattia Paahdetut pinjansiemeniä tai paahdetut auringonkukansiemeniä Pese salaatit ja paahda siemenet. Nauti Caesar- kastikkeen kanssa.


Simppeli, mutta hyvää!

Jälkiruoaksi sopii hedelmiä ja/tai jäätelöä. Abbracci,

Cristina

bottom of page