top of page
Search

Vitello Tonnato

Piemonten suosituin alkupala ja Rolfin ehdoton ykkönen! Maistoin sitä monesti, vaikka uskottelen olevani kasvissyöjä. Kirjaimellisesti taistelin tämän asian kanssa tullessani Pohjois - Italiaan. Lihan tuoksu ja maku oli aivan uskomaton! Myös crudo, eli raaka lihaa leikattuna pieneksi, oli usein lautasellani alkuruokana. Vitello tonnato sulaa suussa ja tonnikalakastike täydentää makuelämyksen!


Täällä Suomessa olen vaihtanut vasikan kalkkunaan, ja muutaman kerran kokeillut Muu Roast Beef- merkkisen leikkeleen joka on kasvipohjainen. Porsan ulkofilee käy myös mainiosti, itse en välitä possun mausta. Tässä helppo ohje, jonka voit tehdä päivä ennen ja säilyttää jääkaapissa, kunnes vieraat saapuvat. Tarvitset:

800g vasikan pyörypaistia 2 porkkanaa 1 sipuli

1varsiselleri 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl suolaa 1 rkl viinietikkaa voit lisätä muutama neilikkaa, salvian - ja laakerinlehtiä Pese ja kuori varsiselleri, porkkanat ja sipuli . Laita kattilaan 1 litraa kylmää vettä, suolaa, porkkanat, sipuli, varsiselleri, mausteet ja vasikanlihaa. Keitä matalassa lämmössä kansi päällä yhden tunnin, anna lihan jäähtyä kattilassa kasvisliemessä. Lihan sisälämpö saisi olla n.52 astetta. . Tonnikalakastike: n 200g laadukasta tonnikalaa öljyssä 2 keitetyn kananmunan keltuaista 2 rkl kapriksia ja 1 rkl koristeluun 3 anjovisfiletta yhden sitruunan mehu 2 rkl majoneesia

2 rkl oliiviöljyä

tarvittaessa kasvislientä Laita tonnikalaa ilman öljyä blenderiin, lisää kaprikset, anjovisfileitä ja keitetyn kananmunan keltuaiset. Pyöräytä minuutin verran, lisää oliivioljyä, majoneesia ja sitruunan mehua. Pyöräytä, kunnes saat sopivan paksusta kastiketta. Voit lisätä kasvislientä tarvittaessa. Tarkista maku. Leikkaa jäähtynyt lihaa hyvin ohueksi siivuiksi terävällä veitsellä. Asettele viipaleet lautaselle ja päälle tonnikalakastikketta. Koristele kapriksilla. Tarjoa piemontelaisen Barbera punaviinin tai raikkaan spumanten kanssa.


Buon appetito!

Abbracci,

Cristina




bottom of page