• Cristina

Sitruunapasta

Ah! Kuinka ihanaa oli pyöräillä töistä kotiin! Ajatuksissani viikonloppu ja ruokaa.

Kyllä, minä ajattelen aina ruokaa! Kun istumme perheen kanssa syömässä, niin aina ajattelen mitä seuraavalla kerralla söisimme. Joskus olen jopa ajatellut olevani outo, mutta aika nopeasti sivuttanut koko jutun.


Tapahtuuko teille koskaan niin? Minä aloin oikeasti maiskuttamaan ja mutustelemaan sitä ihanaa Sorrenton sitruunapastaa  mitä sain maistaa Caprilla. Uppoudun ihaniin maisemiin ja ruokamuistoihin ja hups! Olinkin jo kotona.


Tällä kertaa ei tarvinnut mennä ruokakaupan kautta, koska yksi tärkeä asiaa mitä olen oppinut Italian vuosistani, oli se, että keittiössä on AINA sitruunoita.

Kerron joskus lisää mihin kaikkeen niitä voi käyttää!


Mutta NYT jaan teille tämän fantastisen ja helpon reseptin.

Näillä pääset ihanaan lopputulokseen! Jos haluat muokata, lisätä tai poistaa jotakin, kerro se minullekin. Haluan aina kokeilla jotakin uutta!1 dl oliiviöljyä 50 g voita 1 luomusitruunan kuori 2 rkl konjakkia 2,5 dl kermaa 2 rkl luomusitruunamehua 2 dl raastettua parmesaania suolaa ja pippuria hienonnettua persiljaa tuorepastaa

Sulata pannulla oliviiöljy ja voita. Lisää sitruunan kuori. Sekoita muutama minuutti ja lisää konjakki ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Pidä pannu lämpimänä, mutta älä kiehauta kerma. Sekoita joukkoon lopuksi puolet parmesaanista. Minä lisään aina parmesaania, mielestäni sitä ei ole koskaan liikaa!
VINKKI!

Kun teen sitruunapastan, käytän korkeareunaisen kasarin. Teen aina ensiksi kastikkeen ja kun pasta on sopivan kypsä, laitan pastan kasariin kastikkeen joukkoon. Silloin lisään lämpöä hetkeksi ja pastaan imeytyy kastike vielä paremmin. Vähän suolaista keitinvettä saa mennä joukkoon, silloin kastike pysyy mehevänä.

Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile heti lopun parmesaanin kera!  Whilst riding my bike back home from work I dreamt of lemon pasta... Oh the taste in my mouth just thinking about it. One thing I learned when living in Italy is to ALWAYS have lemons at home. This wonderfully easy and delicious recipe will surely become one of your favorites as well!


1dl olive oil

50g butter

1 lemon skin

2 tbsp cognac

2,5dl cream

2 tbsp lemon juice

2dl parmesan cheese (grated)

Salt & pepper

Fined parsley

Fresh pasta


Melt the butter with oil on a pan. Add the lemon skin. Mix for a few minutes and add the congac and cream. Season with salt and pepper to your taste. Keep the pan warm but do not bring the cream to boil. Last, add half of the parmesan cheese. When the pasta is ready lift it to the pan and mix with the sauce. Fresh pasta will 'eat' a little bit of moisture so some water can come with. Decorate with parsley.


Tip! I always use a high walled casserole when making lemon pasta so it's easy to mix everything together!


Abbracci,

© Alessia Moborg

0 comments
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon