• Cristina

Perusohje pastataikinalle150 g "00" jauhoja

150 g durumvehnäjauhoja

3 luomu kananmunaa reilusti suolaa keitinveteen

1. Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys ja riko syvennykseen kananmunat. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää pieni tilkka vettä. Vaivaamisen jälkeen taikina kääritään tuorekelmuun ja annetaan vetäytyä huoneenlämmössä. 2. Levännyt taikina jaetaan neljään yhtä suureen palaan ja taikinapalan työstäminen aloitetaan yksi kerrallaan pastakoneen isoimmalla terällä. Toista tämä muutaman kerran, jotta saat taikinaan hyvän sitkon.

Loput taikinasta kannattaa peittää huolellisesti kelmulla, jotta se ei kuivu.

3. Jauhota tuorepastataikinan palat huolella ja syötä hieman litistetty pala pastakoneeseen. Etene paksusta levystä vähitellen ohuempaan muuttamalla telojen asentoa. Muista jauhottaa taikinalevyjä välillä. Jatka mankelointia (7 tai 8 asetus) niin kauan kunnes taikinalevy on halutun paksuinen.

4. Voit joko leikata pastalevyt haluamasi paksuiksi nauhoiksi tai vaihtoehtoisesti syöttää pastalevyt koneeseen saataviin lisäosiin joilla voit vaivattomasti valmistaa spagetit, linguinet tai vaikka raviolit. 5. Asettele valmiit pastat väljästi keittiöpyyhkeen päälle tai pastankuivatustelineeseen.


6. Keitä pastaa 2–4 minuuttia reilusti suolatussa kiehuvassa vedessä.

Valuta pasta huolella mutta älä huuhtele.Psst! Tuorepasta imee itseensä enemmän nestettä kuin kuivapasta.

Ota talteen osa keitinvedestä ja lisää se pastakastikkeen joukkoon tarvittaessa. Tiesitkö: Pastan voi myös pakastaa! Vinkki: Vaihtelua lopputulokseen saa erilaisista kastikkeista tai lisäämällä taikinaan yrttejä tai mausteita.

Pastan voi myös värjätä esim. punajuurella, kurkumalla, pinaatilla ja tomaatilla. Vinkki: Lopputulokseen vaikuttaa jauhon valinta sekä taikinan vaivaamiseen käytetty aika. Taikinaa tulee vaivata niin kauan että se on kimmoisaa.


Pastakoneen puhdistus: Puhdista pastakone liinalla ja pienellä harjalla. (Älä kasta).


Laita hyvää musiikkia soimaan ja sotke keittiö rauhassa!

(Biisisuositus: Louie Blue - Hit it!)


Abbracci,0 comments
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon