top of page
Search

Pasta Cacio e pepe

Rooman alueelta kotoisin upea pastaklassikko! Pastan lisäksi tarvitaan vain pecorino-juustoa ja pippuria. Voiko olla yksinkertaisempi? Muutamalla vinkillä onnistut täydellisesti ja saat kerta toisensa jälkeen hämmästellä keittiötaitojasi :)


Pastan laadulla on väliä. Rummon spaghetti sopii erinomaisesti ja löytyy tavallisista ruokakaupoista. Rummon pasta kuivatetaan alhaisessa lämpötilassa pidemmän ajan, jolloin ravintoaineet säilyvät ja pasta on trafilata al bronzo (pasta tulee pronssisuuttimien läpi) jolloin pastan pinta jää karheaksi ja kastike imeytyy siihen paremmin.
Tarvitset:


400 g pastaa

100 g pecorinoa

mustapippuria


Laita pastavesi kiehumaan. Lisää suola vasta veden kiehuttua. Veden määrä saa olla pienempi kuin yleensä, sillä pastasta irtoava tärkkelys tekee kastikkeesta kermaisen.


Aloita murskaamalla mustapippuria morttelissa tai jauha muutama kierros pippuria myllystä suoraan paistinpannulle. Laita pannu lämpenemään hellalle.


Sillä aikaa raasta pecorinoa, halutessasi voit lisäksi raasta vähän parmesaania. Minä teen niin silloin kun haluan uhmata italialaisia juuriani :)


Pastan kiehumisen puolivälissä ota muutama kauhallinen vettä ja laita paistinpannuun jossa pippuri on alkanut tuoksua taivaalliselta.

Pastan keittoajan puolessa välissä lisää spaghettikauhalla pastaa pippurin sekaan.

Sekoita jatkuvasti ja lisää keitinvettä, pasta ei saa kuivua!

Pasta kypsyy paistinpannulla pippurin kanssa.


Laita erilliseen kulhoon raastettu juusto, lisää kauhallinen kuumaa keitinvettä ja sekoita niin, että juusto muodostaa kermaisen kastikkeen. Kastike ei saa olla vetistä.

Voit pitää kulho pastakattilan päällä jossa on kuuma keitinvettä, jotta juusto sulaa helpommin.


Pikkuhiljaa lisää juustokastike pastan joukkoon niin, että sekoitat koko ajan. Juusto kietoutuu pastaan niin, että se muodostaa pehmeän kastikkeen.


Tarkista pastan oikean kypsyysaste, ei liian kova eikä liian pehmeä, eli al dente!


Tarjoaa nyytti pastaa höystettynä pippurilla ja nauti hyvän italialaisen punaviinin kanssa, Barbera sopii hyvin!


Abbracci,

CriComments


bottom of page