top of page
Search

Kurpitsa carpaccio

Vegaani alkuruoka, joka on kaunis ja todella maukas! Haastaan itseäni kokeilemalla uusia vaihtoehtoja ja tutkimalla, miten sielukkaita makuelämyksiä täysin kasvipohjaisista aineksista saa aikaan. Tämä kurpitsa-annos on alkupalana kevyt ja maultaan rikas.




Tarvitset:


1 kurpitsa

suolaa

kookossokeri tai tumma sokeri

cayennepippuria hippuisen verran Kastike: 200 g Silken tofu 100 g tahinia puolikkaan sitruunan mehu

1 valkosipulin kynsi

suolaa vaahterasiirappia

Pikkelöityä sipulia:

punasipulia valkoviinietiikka hunajaa suolaa

muskottipähkinää kanelia

Koristeluun: kurpitsansiemeniä

salvian lehtiä, öljyä Lämmitä uuni 175C, kuori kurpitsaa ja leikkaa ohueksi kiekoiksi. Levitä öljytylle pellille ja mausta suolalla, kookossokerilla, cayennepippurilla ja öljyllä. Paista uunissa 20 min. tai niin kauan, että kurpitsasiivut ovat kypsiä. Tee sillä aikaa kastike. Sekoita blenderissa keskenään silken tofu, tahinia, sitruuna, valkosipulia, suolaa ja vaahterasiirappia. Jos seos on liian paksu, lisää muutaman rkl vettä. Tarkista maku ja jätä odottamaan. Seuraavaksi tee pikkelöityä sipulia. Leikkaa punasipulia ohueksi, lisää valkoviinietiikka, hunajaa, suolaa, muskottipähkinää ja kanelia. Anna tekeytyä huoneenlämmössä. Paista kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla, siirrä odottamaan.

Paista salvianlehdet pannussa tilkassa öljyä. Ota kurpitsan siivuja uunista ja aseta lautaselle. Mausta kastikkeella, pikkelöidyllä sipulilla, kurpitsan siemenillä ja paahdetuilla salvianlehdillä.

Halutessasi voit jauhaa mustapippuria myllystä.



Buon appetito!




bottom of page