top of page
Search

Kirpeä pääsiäiskakku

Pääsiäispupuja, pajunkissoja ja ihanan kirpeä pääsiäiskakku Pääsiäisenä voi syödä vähän hienommin, lammasta, valkosipuli-rosmariiniperunoita ja lasissa kuohuvaa. Jos jälkiruoissa kaipaat vaihtelua, tämä pääsiäiskakku vie kielen menneessään! Passionhedelmän ihanan kirpeän ja happaman maku on pääsiäispöydän täydellinen lopetus. Oletko jo nähnyt vilauksen pääsiäispupusta? 🐰


Tarvitset:

3 munaa

3dl sokeria

100g voita

3dl vehnäjauhoa

1.n sitruunan mehu

2tl leivinjauhetta


Täyte:

3dl kuohukermaa

0,5 dl tomusokeria

250g mascarponejuustoa

1tl vaniljasokeria

Lemon Curd -tahnaa (Mackays 340 g) vähän yli puolet lasipurkista. Käytä jäljellä oleva sitruunatahnaa, vaikka aamiaisella paahtoleivän päällä!

7 kpl passionhedelmän mehua laimennettuna 2-3 rkl vedellä

Pussillinen Pandan Suklaatoffee-rakeita


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi 16 cm:n kakkuvuokaa. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeria valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe ja lisää munavaahdon joukkoon yhdessä sulatetun voin ja sitruunamehun kanssa. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paistaa uunin alimmassa tasossa n. 45minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Täytettä varten vaahdota kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon, sekoita kunnes massa on tasaista.


Leikkaa passionhedelmät terävällä veitsellä kahtia.

Laita hyytelömäinen hedelmäliha siemenineen siivilään ja sekoita lusikalla, kunnes saat kaiken mehun talteen ja vain mustat siemenet jäävät siivilään.

Halkaise kakkupohjat kahtia. Aseta ensimmäinen puolikas kakkuvadille ja kostuta hieman laimennetulla passionhedelmän mehulla. Levitä lemon curd -tahnaa ja n. 2-3 rkl kermatäytettä kakkupohjalle. Kokoa kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä kermatäytettä myös kakun pinnalle, lisää keskelle lemon curdia ja koristele kakku pääsiäisteeman sopivilla suklaamunilla.



Pääsiäisaterian jälkeen on ihana mennä yhdessä kävelylle. Sen jälkeen suklaamunien etsintä saa alkaa! Buona Pasqua!


Abbracci,

Cristina

bottom of page