Halloumi-pinaattipasta

Alkuperäinen resepti Cucina di Cristina

Tästä meidän äidin, Cristinan, tekemästä halloumi-pinaattipastasta on vuosien saatossa tullut kaveriporukkani all-time favourite -pastaresepti. Eikä turhaan. Tässä pastassa on ihanasti pehmeyttä, makua ja hapokkuutta täydellisenä yhdistelmänä. Halloumijuuston paisto on super helppoa kun sen tekee pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa. Oletko kokeillut? Onnistut kun paistat halloumin pinnoitetulla pannulla lieden keskilämmöllä kunnes neste haihtuu. Tämän jälkeen kääntö ja toisen puolen paisto. Saat ihanan ja rapean paistopinnan, kuten kuvistakin näkee! Resepti löytyy alta! Pasta sopii ihanasti alkutalven ja kevään arkikokkailuihin, mutta myös vaikka kaveriporukan ruokahetkiin!

SITRUUNAHALLOUMIPASTA

Neljälle henkilöille tarvitset:
400 g linguine pastaa
1 kananmunan keltuainen
150 ml creme fraiche tai paksua maustamatonta jogurttia
150 g raastettua parmesaania
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa
250 g halloumia leikattuna siivuiksi
3 rkl oliiviöljyä
150 g baby pinaattia
merisuolaa
mustapippuria suoraan myllystä
muutama mintun lehteä

Laita pastavesi kiehumaan.
Sekoita keskenään kananmunan keltuainen, creme fraiche, puolet parmesaanista, sitruunan kuori ja sitruunan mehu, suolaa ja pippuria.
Kun pastavesi kiehuu, laita runsaasti merisuolaa (1 rkl / 1 l vettä). Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista halloumi pinnoitetussa pannussa keskilämmöllä. Anna paistua muutaman minuutin ajan ennen kääntämistä. Tässä kohdassa on tärkeää, että pannu ei ole liian kuuma, ettei juusto pala. Anna nesteen haihtua ja paista rapeaksi. Pidä paistetut viipaleet lämpimänä. Itse paistan halloumin loppuvaiheessa, jotta se pysyy rapeana.

Kun pasta on sopivasti al dente, ota talteen yhden desilitran verran keitinvettä.
Valuta loput vedestä ja laita pasta takaisin astiaan.
Lisää oliiviöljyä ja pinaatin lehtiä. Pinaatti lisää pastaan kauniin vihreän värin.
Lisää sitruunaseos ja kääntele pastan joukkoon. Mausta pippurilla. Lisää pieni määrä keitinvettä, jos seos tuntuu liian paksulta.
Jaa pasta neljälle lautaselle, koristele mintun lehdillä, halloumi viipaleilla ja ripottele päälle loput parmesaanista.

Buon appetito!

Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.


Jaa:
Facebook Twitter WhatsApp