top of page
Search

Festa della mamma

Näytän tunteeni vahvasti ruoan välityksellä. Se on terapeuttista mielelle, se on luovaa ja tietysti äärimmäisen palkitsevaa nähdessäni mieheni melkein nuolevan lautasen tyhjäksi, löydettyäni uuden makunystyröitä hemmottelevan makuyhdistelmän.


Äitienpäivä on aina minulle lähellä sydäntä. Äidiksi tuleminen on ollut yksi minun elämäni mullistaneista tapahtumista/hetkistä ja saadessani kaikki neljä lastani ympärilleni tuona päivänä on hieno muistutus sanan ÄITI merkityksestä, se on rakkautta puhtaimmillaan.


Haluan tänä äitienpäivänä muistaa myös omaa äitiäni ja lähteä makumatkalle lapsuuteni Italiaan, ah niin herkullisen ja helpon suklaakakun muodossa.

Tämä on täydellinen valmistaa yhdessä lasten kanssa, joten ehdotankin, että isät ja lapset viettävät aikaa keittiössä äitienpäiväaamuna, nauttien yhdessä tekemisen ja onnistumisen ilosta ja tekevät kiireettömästä aamusta, peiton alla nauttivan äidin päivästä suussa sulavan herkullisen!


Helppo ja nopea suklaakakku Kakkupohja Tarvitset vain: 18 cm irtopohjavuoka, vatkauskulhot 2 rkl omenaviinietikkaa 2,5 dl maitoa 400 g sokeria 240 g jauhoja 60 g tummaa kaakaojauhetta 1 rkl leivinjauhetta 2 tl ruokasoodaa 1 tl suolaa 100 g suolatonta voita sulatettuna 2 tl vaniljauutetta 2,5 dl kiehuvaa vettä 1 rkl pikakahvijauhetta (sekoita nämä juuri ennen taikinaan lisäämistä, jotta se on kuuma)

Voi tilalle käyttää 2 dl valmis espresso kahvia ja 1,5 dl kiehuvaa vettä Voitele ja jauhota kaksi 18 cm irtopohjavuoka ja pingoita pohjan ja reunaan väliin leivinpaperia. Lämmitä uuni 180 °C. Laita pieneen kulhoon omenaviinietikka ja maito, sekoita. Laita sivuun ja anna saostua. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää etikka-maitoseos, sulatettu voi, vaniljauute ja kahvi. Vatkaa sähkövatkaimella kaksi minuuttia, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paistaa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa vähintään puoli tuntia ennen vuoan avaamista.


Kakun täyte ja päällinen Tarvitset vain: vatkauskulho, mittakupit, palettilasta 2,5 dl tummaa kaakaojauhetta 125 g suolatonta voita 1 tl vaniljauutetta hyppysellinen suolaa 7-7,5 dl tomusokeria 80 ml maitoa (+ 1 rkl tarvittaessa) Sekoita sähkövatkaimella kulhossa kaakaojauhe, voi, 6,5 dl tomusokeria, vaniljauute, suola ja puolet maidosta. Sekoita hyvin ja lisää 0,5 dl tomusokeria. Lisää maitoa ruokalusikallinen kerrallaan kunnes saat toivotun koostumuksen. Levitä päällinen palettilastalla rennosti kakun päälle ja koristele syötävillä kukilla.






Skoolataan kaikille äideille!

Auguri! Cin, Cin!


Cristina

bottom of page