top of page
Search

Pan love | SteelsafeMiten käytän Steelsafe pannua? Jos paistan induktioliedellä, ja miksei kaikilla muillakin liesillä, laitan aina paistorasvan (voi tai öljy) jo kylmälle pannulle. Kun rasva lakkaa tirisemästä, pannu on riittävän kuuma paistamiseen.

Induktioliesi on paljon tehokkaampi kuin aiemmat liedet, joten käytän maksimi lämpötilaa vain veden keittämiseen. Induktioliedellä pannu kuumenee lähes välittömästi, joten sen kanssa saa olla tarkkana. Pinnoitetun pannun saa helposti pilalle jopa puolessa minuutissa käyttämällä täyttä tehoa ja kuumentamalla pannua tyhjänä. 


Miten saan hyvän pinnan paistettavaan ruokaan? Hengitän syvään ja keskityn nauttimaan ruoanlaitosta, väreistä ja tuoksuista.

Kun laitan huoneenlämpöisen paistettavan ruoan pannulle, annan sen ihan rauhassa paistua, en käännä enkä siirtele sitä muutamaan minuuttiin. Sillä aikaa voin valmistaa muita ruokia tai kattaa vaikka pöytää. Käännän paistettavan raaka-aineen teräslastalla (koska Steelsafen kanssa voin sitä käyttää) ja annan taas rauhassa paistua toiselta puolelta.

Jos laitan pannun täyteen, nostan hieman paistolämpöä, mutta en siltikään nosta sitä täysille. Tykkään tästä pannusta siksi, että se varaa lämpöä eikä paistettava keity. Steelsafe-pannun voi teräskahvan ansiosta laittaa myös uuniin! Siksi pannu onkin monipuolinen ja luotettava vaativampiinkin ruokiin. Tämä pannu kestää korkeita lämpötiloja.
Miten saan Steelsafe pannun hohtavan puhtaaksi? Pannuihin jää aina jotain vähän kiinni. Annan sen jäähtyä ja laitan pannun lavuaariin, päälle tippa pesuainetta ja lämmintä vettä. Annan rauhassa liota, nautin ruoasta ja sen jälkeen pesen pannun pesusienellä sisä- ja ulkopuolelta. Kuivatan pannun liinalla pesun jälkeen. Haluan, että pannu on aina hohtavan puhdas ja valmiina odottamaan seuraavaa käyttöä! Huolellinen puhdistus myös takaa sen, että seuraavalla paistokerralla vanhat ruuan jäämät eivät pala pintaan kiinni. 


Se on näin helppoa! 

Kysy kommenteissa jos jokin jäi mietityttämään!


Abbracci,


Comments


bottom of page